Eerste Ontdekkingen

Vrij om te bewegen, te ontdekken, te leren

De baby die leert lopen

Als je baby leert lopen, begint een fantastische ontdekkingsreis waarin hij zal leren en groeien. Het is belangrijk te begrijpen welke belangrijke ontwikkelingsfasen het kind in deze levensfase doormaakt en te begrijpen wat je te wachten staat. Het is belangrijk te begrijpen welke belangrijke ontwikkelingsfasen het kind in deze levensfase doormaakt en te begrijpen wat je te wachten staat. Op deze manier ben je voorbereid op alles wat je kleintje aan kattekwaad nog uit zal halen. Of het nou een in de melk gedompeld koekje is dat in een woedeaanval weg gegooid wordt, of dat hij/zij weigert om naar bed te gaan, of dat hij/zij zijn tanden in een ander kindje zet. Deze periode kan bijzonder moeilijk zijn, omdat de kinderen driftig en lichtontvlambaar kunnen zijn: ze hebben veel energie, hebben ideeën en vragen over de wereld die hen omringt, maar ze zijn nog niet in staat om zich uit te drukken, dat maakt het soms frustrerend maar ook ontzettend leuk.

Ontdek hoe belangrijk het is om kinderen tijdens dit bijzonder uitdagende traject te begrijpen en te begeleiden.

Sociale ontwikkeling

Het is van essentieel belang te onthouden dat de sociale vaardigheden geleerd worden door te observeren en interactie met anderen te hebben. Zelfs volwassenen die zich bijzonder goed voorbereid hebben, maken fouten en het is dan ook niet gek dat de kleintjes niet altijd begrijpen hoe ze zich ten opzichte van anderen moeten gedragen. Alles is nieuw en er is zo veel te leren en daarom kan je een doorslaggevende rol hebben in de sociale ontwikkeling van je kind. Het feit dat kinderen van knuffelen houden, zegt veel over de sociale ontwikkeling tijdens deze levensfase. Ontdek waarom ze naar andere kinderen staren, wat je moet doen als jouw kind een speeltje van een vriendje steelt of hem een duw geeft en waarom het contact met andere kinderen zo belangrijk is voor hun ontwikkeling.

Niemand weet precies waarom op een bepaald moment een kind begint met bijten, maar we weten zeker dat het niet is omdat hij honger heeft of omdat de arm van oma zo lekker smaakt. Bijten kan gênant zijn en ook zorgen voor angst, vooral als zijn doelwitten andere kinderen op de crèche zijn of in de speeltuin. Daarnaast moeten we niet vergeten dat het pijn kan doen en gevaarlijk kan zijn, vooral als zijn slachtoffer een pasgeboren baby is.

Veel kinderen worden tijdens deze fase boos en hebben grillen, omdat ze zich nog niet kunnen uitdrukken. Maar je kan ze helpen door ze te leren zich uit te drukken met behulp van simpele tekens. Het is niet moeilijk, door deze simpele aanwijzingen te volgen zal je kleintje met je leren communiceren om aan te geven wat hij wil en zijn de driftbuien misschien wel voorgoed voorbij! Dit helpt ook om zijn taalkundige ontwikkeling te bevorderen, wat de volgende fase is in de groei van het kind.

Emotionele ontwikkeling

Terwijl je kind groeit, is het niet gek dat je je afvraagt waar je engeltje is gebleven en wie deze gillende duivel is die zijn broek omlaag trekt in de supermarkt omdat hij een ijsje wil. De drang om zijn omgeving uit te testen en de reactie van het publiek te zien, is bijzonder groot en leidt tot dergelijk gedrag in een kind dat aandacht wil.

Ontdek hoe belangrijk het is om kinderen tijdens dit bijzonder uitdagende traject te begrijpen en te begeleiden.

Baby Walking